Dinti din zirconiu – de ce zirconiul este cea mai înțeleaptă alegere


Atașarea unui material străin pe suprafața dentară poate provoca anxietate nedorită pacienților; iar din acest motiv, mulți amână vizita la stomatolog. Însă specialiștii Green Dental doresc să clarifice gradul de siguranță pe care materialele folosite în clinica Green Dental le oferă. Mai exact, articolul de astăzi va evidenția beneficiile zirconiului pentru coroanele dentare. Datând de peste 200 de ani, zirconiul este un metal rar cu întrebuințări în diverse domenii și o popularitate datorată versatilității sale. Iată cum acest material a revoluționat industria fabricării de coroane dentare și de ce este o idee bună să alegi dinti din zirconiu.

dinti din zirconiu

Dinti din zirconiu, rezistenți și biocompatibili

Dacă optezi în favoarea ​coroanelor din zirconiu, vei opta de fapt pentru rezistență, biocompatibilitate și estetică. Aceste coroane oferă o rezistență considerabil superioară altor materiale utilizate în cabinetele stomatologice. Mai exact, rezistența lor mecanică poate fi tradusă de fapt prin rezistență crescută la îndoire și compresie; ambele asigurate datorită durității zirconiului.
În calitate de material termoizolant, acesta mai are o proprietate esențială: rezistență ridicată la variațiile de temperatură. Acestea nu vor afecta pulpa dentară în timpul consumului de alimente reci sau fierbinți. Altfel spus, zirconiul te scapă de disconfortul inițial la prima înghițitură dintr-o supă proaspăt gătită sau dintr-o înghețată abia cumpărată.

De asemenea, estetica zirconiului constituie un avantaj. Spre deosebire de alte materiale dentare care prezintă nuanțe de gri sau galben, zirconiul este alb și imită perfect dintele natural.

Însă avantajul care convinge de cele mai multe ori pacientul de eficiența și siguranța zirconiului este biocompatibilitatea sa. Zirconiul nu se va face niciodată vinovat de reacții alergice întrucât este 100% biocompatibil cu organismul uman; iar riscul de respingere al materialului nu există.

Dezavantajele, nesemnificative în comparație cu beneficiile

Desigur o situație utopică în care materialul fără de cusur era găsit ar fi fost de preferat, dar, oricât de mult am lăuda avantajele zirconiului, nu putem trece cu vederea și micile sale dezavantaje.

Pentru dinții frontali devitali, exista posibilitatea ca zirconiul să nu fie alegerea potrivită. În astfel de cazuri, recomandăm apelarea la alte materiale care s-ar apropia mai mult de rezultatul estetic dorit.
Deoarece dintele natural este cel mai bun material, profilaxia trebuie prioritizată înaintea tratamentului. Însă, dacă dantura ta necesită coroane dentare, vei fi bucuros să afli că zirconiul poate replica în proporții mari funcționalitatea naturală.

De asemenea, trebuie să menționăm că zirconiul are un preț cu 20-25% mai ridicat decât ceramica, o altă opțiune populară printre pacienți. Însă calitatea acestui material cu siguranță va justifica prețul. Pentru a te convinge de superioritatea sa și pentru a-ți facilita accesul către zâmbetul dorit, clinica Green Dental desfășoară uneori diferite promoții pentru coroane dentare din zirconiu, asa cum a fost si Zirconia Smile Pack. Urmărește în continuare promoțiile Green Dental!

coroane dentare premium

În concluzie, sperăm că am explicat suficient de clar și de concis motivul pentru care încurajam pacienții Green Dental să aleagă dinti din zirconiu ​pentru rezultatele cele mai satisfăcătoare. Stabilește acum o programare la clinica noastră din București!