Ai grijă de bicicleta ta? Dar de zâmbet? Află cum zâmbetul îți va deschide drumuri nebănuite


Știm că bicicleta ta este extrem de importantă pentru tine, este prietenul care te scapă de traficul din oraș, care nu-ți refuză nicio plimbare prin parc și care te ajută să-ți menții sănătatea și forma fizică.

Dar pentru ca prietenul tău de drum să poată fi mereu alături de tine, cere din când în când și un mic efort din partea ta, pentru a-l îngriji și întreține.

Cum noi, la Green Dental iubim în egală măsură și mijloacele de transport alternativ și zâmbetele, ne-am gândit să-ți oferim câteva motive pentru care să ai grijă de sănătatea ta orală, care este la fel de importantă ca și bicicleta cea de toate zilele. Sau weekend-urile. 🙂

Cum să ai grijă de zâmbet ca de bicicletă?

  1. Curățarea

Este recomandat să cureți și să ungi lanțul bicicletei tale o dată la aproximativ 200 km parcurși, preferabil cu un ulei special. În funcție de zonele pe unde obișnuiești să folosești bicicleta, poți face acest lucru mai des, dacă există depunderi de praf sau pietriș.

Același lucru este valabil și pentru un zâmbet senzațional.

Pe lângă periajul de acasă, care trebuie realizat de cel puțin 2 ori pe zi și suplimentat cu folosirea aței dentare și apei de gură, vizita la stomatolog o dată la 6 luni este esențială pentru sănătatea ta orală.

Mai mult decât atât, ședința de profilaxie din cabinetul stomatologic previne afecțiuni care pot afecta în timp bunul mers al zâmbetului tău!

2. Verificarea

Un pas important pentru siguranța ta atunci când mergi cu bicicleta este să verifici plăcuțele de frână. O verificare periodică a acestora previne posibile accidente, dar mai ales îți face plimbările mai relaxate, pentru a te putea bucura de locurile prin care te poartă.

De asemenea, presiunea anvelopelor este extrem de importantă pentru confortul plimbărilor, dar și pentru un efort minim la pedalare. În plus, o presiune corectă a anvelopelor ajută și la prelungirea vieții celorlalte piese ale bicicletei.

Exact aceleași principii se aplică si zâmbetului tău! Vizitele periodice la cabinetul stomatologic monitorizează evoluția sănătății tale orale și ajută la depistarea din timp a eventualelor afecțiuni, dar și la tratarea preventivă a acestora.

Mai mult decât atât, dacă zâmbetului tău i s-au înlocuit diverse piese, acestea necesită o monitorizare și mai atentă a medicului stomatolog, pentru a-și păstra funcționalitatea în timp.

3. Siguranța

Siguranța ta atunci când mergi cu bicicleta depinde de buna funcționare a pieselor, dar și de securizarea șuruburilor care le leagă. Așa că oferă-i câteva minute prietenului tău de drum pentru a-l verifica, înainte de a porni la drum. În plus, vizita periodică la un service specializat este obligatorie.

Astfel, cum și zâmbetul tău este format din mai multe piese care trebuie să se armonizeze perfect, vizita la medicul stomatolog este esențială. În cazul în care este necesar, acesta îți poate recomanda purtarea unui aparat dentar, pentru un zâmbet perfect, sau chiar un implant dentar. Aceste tratamente au numeroase beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru estetică.

Mai mult decât atât, netratarea la timp a afecțiunilor dentare duce, în timp, la probleme și mai grave. Exact ca în cazul ignorării unei defecțiuni la bicicletă.

Ei bine, sperăm că ți-am oferit toate informațiile de care aveai nevoie pentru a-ți îngriji în egală măsură bicicleta și zâmbetul și că te-am convins de importanța amândurora, dar și de necesitatea vizitei la medicul stomatolog.

Te așteptăm la Green Dental pentru a-ți oferi cel mai frumos zâmbet al tău. Nu uita să vii cu bicicleta, pentru că ți-am pregătit și o mulțime de surprize!

 

Sursă foto: www.freepik.com