5 mituri despre implantul dentar demontate împreună cu dr. Vasile Brănici

Programează-ți o vizită la medicul stomatolog specialist și demontează miturile legate de implantul dentar. Discută cu medicul specialist și informează-te înainte să pășești în cabinetul stomatologic astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta.

Implantul dentar s-a dovedit a fi o revoluție în stomatologia mondială, fiind singura soluție de tratament pe termen lung și complet funcțională care înlocuiește dintele natural. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de 98% la nivel global.

Deși beneficiile pe termen lung ale implantului dentar sunt numeroase, multe persoane refuză sau amână acest tratament lăsându-se influențate de mai multe mituri. Haideți să le demontăm împreună cu dr. Vasile Brănici!

„Etapa de inserare a implantului este o procedură simplă, eficientă și nedureroasă. Implantul dentar este o soluție excelentă, oferind pacientului un plus de confort și rezultate estetice uimitoare”, dr. Brănici.

Orice medic este calificat pentru implantul dentar

De multe ori, pacienții merg pe ideea că orice medic stomatolog poate să pună un implant dentar și nu se informează cum trebuie despre tratamentul de care au nevoie. Chiar dacă intervenția pentru implant poate fi una simplă, pentru un tratament de succes este nevoie de multă experiență și pregătire în domeniu. Înainte să pășești în cabinetul stomatologic trebuie să cunoști foarte bine experiența medicului și să fii sigur că este soluția potrivită pentru tine.

Succesul tratamentului este asigurat de experiența medicului și de pregătirea sa în acest domeniu. Cursurile de specialitate în implantologie sunt esențiale pentru o echipă medicală care oferă acest tratament pacienților. Este nevoie de o formare aprofundată astfel încât să se ajungă la rezultate perfect estetice și funcționale.

Tocmai de aceea la Green Dental am pregătit pentru tine pe o echipă medicală cu o experiență vastă în domeniu și cu numeroase cursuri de perfecționare în țară și în străinătate. Cunoaște experiența dr. Vasile Brănici și a dr. Mihnea Constantin, specialiștii Green Dental în implantologie dentară.

Diabeticii nu au voie să facă implant dentar

Dacă pacientul reușește să-și țină în limite normale indicele glicemic atunci poate beneficia de avantajele implantului dentar. Succesul acestui tratament ține, în primul rând, de pacient deoarece trebuie să supravegheze frecvent starea sa de sănătate.

Într-o astfel de situație, se recomandă chiar o colaborare între medicul stomatolog și medicul specialist care urmărește evoluția diabetului. Totuși, dacă pacientul și medicul stomatolog comunică eficient, tratamentul se poate bucura de succes la fel ca la oricare alt persoană.

Implantul nu este estetic

Implanturile utilizate de echipa Green Dental sunt 100% biocompatibile cu organismul și au o estetică deosebită. Coroanele dentare se adaptează perfect lângă ceilalți dinți naturali și vor atrage privirile celorlalți doar atunci când vei primi aprecieri pentru un zâmbet strălucitor. Dacă nu spui cuiva că ai implant dentar atunci sunt șanse mari să treacă neobservat și să zâmbești încrezător.

Intervenția este dureroasă

Mulți pacienți se tem de implantul dentar imaginându-și un tratament dureros și neconfortabil. După intervenție, aceștia se declară foarte mulțumiți de rezultate și recunosc că n-a fost atât de dureros pe cât își imaginau. Majoritatea intervențiile necesită doar anestezie locală, iar materialul din care este confecționat implantul se adaptează ușor la organism și oferă garanție pe viață. În clinica Green Dental, îți punem la dispoziție cea mai modernă tehnică de sedare, care îndepărtează senzația de teamă și durere.

În același timp, la Green Dental vei putea beneficia de avantajele tehnologiei PRGF, astfel încât să aveți o recuperare mult mai rapidă. Tehnologia PRGF accelerează procesul de vindecare după intervenție și regenerarea țesuturilor.

Vârsta, factor decisiv

Implantul dentar este un tratament potrivit pentru orice vârstă. Este recomandat atât în cazul pacienților tineri, care trebuie să înlocuiască doar un dinte, fără să-i afecteze pe cei sănătoși, cât și în cazul pacienților de vârsta a treia, care au nevoie de mai multe implanturi.

Marele avantaj este acela că rata de succes a tratamentului este întotdeuna de aproape 100%, indiferent de vârstă, dacă se respectă planul de tratament și recomandările medicului.

*Atunci când vine vorba de sănătatea și de zâmbetul tău alege cea mai bună soluție și demontează miturile. Discută cu medicul stomatolog specialist despre tratamentul de care ai nevoie pentru a-ți recăpăta încrederea în propriul zâmbet. Implantul dentar este fără îndoială o investiție de viitor în sănătatea ta orală și te ajută să-ți îmbunătățești stilul de viață.